044 766 5050

Yritys

ME-Perustukset on aloittanut toimintansa vuonna 2008. Alkuvaiheessa toiminta keskittyi omakotitalojen perustuksiin ja yritys teki perustuksen lähes 200 omakotitaloon neljän henkilön voimin.

Aika pian ME-Perustusten palveluista ja toimintatavoista kiinnostuivat myös rakennusliikkeet, joten pikkuhiljaa yritys pääsi toteuttamaan perustuksia isompiin kohteisiin, kuten kerrostaloihin. Vuonna 2010 yritys työllisti jo 10-15 henkilöä.

Toiminta kehittyy asiakkaiden tarpeiden mukaan

Parin toimintavuoden jälkeen aloimme yhä useammin kiinnittämään huomiota asiakkaiden ongelmiin maanrakennuksessa. Työmailla tuli vastaan esimerkiksi epätarkkuutta sorapatjassa, mikä aiheutti vaikeuksia perustustöissä. ME-Perustusten toimitusjohtaja Mikael Kujala kertoo, että tämän myötä yrityksessä syntyi idea kokonaisvaltaisemmasta palvelusta.

– Saimme idean tehdä maanrakennuksesta ja perustamisesta kokonaispaketin. Aloimme tarjota palvelua, joka sisälsi tontin raivaamisen, pohjatyöt ja perustuksen. Tämän jälkeen talotehdas toimitti talopaketin, Mikael muistelee.

Myöhemminkin yrityksen palveluvalikoima on laajentunut samalla tavalla: tehdään ratkaisuja asiakkailla ilmenneisiin ongelmiin. Vuonna 2014 yrityksessä kiinnitettiin huomiota betonielementtien heikkoon saatavuuteen. Asiakkaat kertoivat, että elementtejä on hankala saada tai toimitusajat ovat pitkiä.

– Tämän vuoksi aloimme pohtia elementtien valmistamista itse, kun sekin tähän betonin ympärillä pyörimiseen hyvin sopii. Aluksi valmistimme jonkin aikaa elementtejä pienessä vuokraamassamme elementtitehtaassa, Mikael Kujala kertoo.
ME-Perustukset | Elementtitehdas

Oma elementtitehdas oli suuri investointi

Betonielementtien valmistuksen laajentuessa tehdas jäi pieneksi ja ME-Perustukset alkoi suunnitella oman elementtitehtaan rakentamista. Tehtaalle etsittiin uutta paikkaa, joka lopulta löytyi Alajärveltä Lehtimäen kylältä. Investointiin lähti mukaan Alajärven kaupunki, joka näki tehtaan merkittävän työllistävän vaikutuksen.

– Elementtitehdas oli iso ja rohkea investointi. Mutta näin pystymme tässäkin asiakkaiden tarpeisiin vastaamaan. Oma tehdas mahdollistaa entistä kokonaisvaltaisemman palvelun, kun myös valmistus on omissa käsissä, Mikael kuvaa.

Vahvimmillaan suurissa hankkeissa

ME-Perustukset on vahvimmillaan suurissa kokonaisuuksissa, kuten kerros- ja toimitilarakentamisessa sekä aluerakentamishankkeissa. Tähän vastaa Mahti-palvelu, joka on isoille asiakkaille suunnattu kokonaisuus – suunnittelu, valmistus ja asennus samassa paketissa. ME-Perustukset työllistää nykyisin yli 100 henkilöä.

KOKONAIS­VALTAINEN MAHTI-PALVELU

Rakennuttajien tarpeiden ymmärtämisestä ja vahvasta osaamisesta syntyi ainutlaatuinen MAHTI-palvelu.
MAHTI-palvelu tarjoaa pohja- ja betonirakentamisen ratkaisut kiinteään hintaan.